گروه مدرسی معارف اسلامی

دانشکده الهیات و ادیان به‌عنوان یکی از دانشکده‌های فعال در حوزه‌های معارف دینی و مطالعات دین‌‌پژوهانه، در سال 1386 با موافقت شـورای دانشگاه و هیئت امنا و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تاسیس شده است. گروه مدرسی معارف اسلامی، که همزمان با تاسیس دانشکده راه‌اندازی شـده، با هدف تربیت مدرس برای تدریس دروس معارف اسلامی در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور از نیم‌سال اول سال تحصیلی 1386-1385 با پذیرش دانشجوی کارشناسی‌ارشد در رشته مدرسی مبانی نظری اسلام در دانشکده الهیات و ادیان شـروع به‌کارکرد و از نیم‌سال اول 1388-1387 پذیرش در سایر رشته‌های مدرسی نیز اضافه شد. از نیم‌سال اول 1392-1391 دانشجوی دکتری نیز به‌صورت روزانه و پردیس در این گروه پذیرش شد. ایـن گروه، در حال حاضر ضمن گروه معارف به فعالیت‌های خود ادامه می­‌دهد، و در پنج رشته مدرسی اخلاق اسلامی، مدرسی مبانی نظری، مدرسی انقلاب اسلامی، مدرسی معارف قرآن و حدیث، و مدرسی تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی، پذیرای دانشجویان است.
از بدو تاسیس، این گروه مدت کوتاهی توسـط آقای دکتر سیدمحمدرضا مرندی مدیریت می‌شد و پس از چندی مدیریت آن به مدت دو سال به آقای دکتر محمـدمهدی باباپور سپرده شد. از سال 1393 تا نیمه سال 1397 آقای دکتر اسماعیل دارابکلایی مدیریت گروه را بر‌عهده داشته و پس از آن، در حالی که گروه مدرسی معارف با گروه معارف ادغام گردید، مدیریت آن به مدت دو سال که دکتر مرتضی سمنون واگذار گردید. هم‌اکنون، دکتر رحیم دهقان مدیریت این گروه را عهده‌دار هستند. دانشجویان این گروه علمی در دو مقطع دکتری و کارشناسی‌ارشد در رشته‌های پنجگانه؛ مبانی نظری اسلام، تاریخ و تمدن اسلامی، قرآن و متون اسلامی، انقلاب اسلامی، و اخلاق اسلامی، مشغول به‌تحصیـل می‌باشند.
پیوندها:
گروه‌های آموزشی
گروه معارف اسلامی
گروه تاریخ و تمدن ملل اسلامی، و فقه سیاسی
گروه حکمت و کلام، و ادیان و عرفان
اهمیت و ضرورت گروه:
 قرار گرفتن دوازده واحد درسی معارف اسلامی در برنامه آموزشی موسسات آموزشی عالی در مقطع کارشناسی از یک‌سو، و روبرو شدن نسل جوان در رشته‌های مختلف با سولات و شبهات پرشمار از سوی دیگر، بی‌تردید ضرورت تربیت نسلی تحصیل‌کرده و پاسخگو در زمینه‌های مختلف مبانی نظری، انقلاب اسلامی، تاریخ و تمدن، اخلاق اسلامی و منابع اسلامی را آشکار می‌سازد، نسلی که آگاه به مبانی و معارف اسلام و همچنین مجهز به علوم مختلف عقلی و نقلی مرتبط با مبانی اسلام و دارای مهارت در امر تدریس باشد. در این میان، تحقیق و پژوهش در عرصه­‌های مختلف دین‌پژوهی جهت پاسخگویی به چالش­‌های فکری و اعتقادی مطرح در حوزه مطالعات دینی نیز ضرورتی است که پرورش دانشجویان مستعد در قالب گروه مدرسی در مقطع تحصیلات تکمیلی را به‌عنوان نویسندگانی توانمند طلب می­‌کند و این امر بیانگر اهمیت گروه مدرسی معارف است.
اهداف تشکیل گروه:
  • 1- تربیت اعضای هیات‌علمی در عرصه علوم و معارف اسلامی در دو حوزه علوم عقلی و نقلی جهت تدریس درس‌های معارف اسلامی در دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی عالی کشور

  • 2- تقویت و ارتقای سطح توانایی علمی و آموزشی داوطلبان تدریس درس‌های معارف اسلامی

  • 3- تقویت توان پاسخگویی اعضای هیات‌علمی به سوالات و شبهات روزافزون نسل جوان دانشگاهی

  • 4- تربیت دانش‌آموختگانی که بتوانند در رشته‌های مرتبط با معارف اسلامی ادامه تحصیل دهند

  • 5- تربیت پژوهشگرانی توانمند در جهت تولید آثار علمی و تخصصی در حوزه دین‌پژوهی و معارف اسلامی و موضوعات مرتبط با درس‌های معارف اسلامی که در مراکز مختلف علمی و پژوهشی به‌کار گرفته می‌شوند

  • 6- تعمیق و توسعه توان و مهارت علمی و فنی علاقه‌مندان به مطالعات اسلامی و تدریس درس‌های معارف اسلامی