صفحه اصلی
رساله دانش آموخته دانشگاه رساله برتر همایش بین‌المللی انجمن مهندسان مکانیک شد
  • 25226 بازدید

رساله دانش آموخته دانشگاه شهید بهشتی در سی اُمین همایش بین‌المللی انجمن مهندسان مکانیک ایران، به عنوان رساله برتر معرفی شد.

​​​​​​​

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، رساله دکتر اصلان غلامی، دانش آموخته دانشکده مهندسی مکانیک و انرژی با عنوان«بررسی تجربی و مدل سازی اثرگردوغبار بر عملکرد پنل‌های فتوولتاییک» به عنوان پایان نامه های برتر دانشجویی معرفی و تقدیر شد.

دکتر غلامی رساله مذکور را به راهنمایی دکتر محمد عامری و دکتر مجید زندی تدوین کرده و در شهریور 1400 با کسب درجه عالی (19/80) از آن دفاع نموده است. نتایج این پژوهش تاکنون منجر به تالیف 3 مقاله فارسی و 12 مقاله بین‌المللی (ISI) شده است.

 

در خلاصه این رساله آمده است: در حال حاضر، سامانههای فتوولتاییک خورشیدی به یکی از رایجترین سامانههای تولید برق تجدیدپذیر در دنیا مبدل شدهاند. البته همچون سایر انرژیهای تجدیدپذیر، عملکرد و کارایی این سامانهها، تابعی از تغییر شرایط محیطی است. سامانههای فتوولتاییک خورشیدی، تابع پارامترهای محیطی همچون میزان تابش خورشیدی، دمای محیط، باد، رطوبت و گرد و غبار هستند، لذا بررسی تغییر این پارامترها در طراحی سامانههای فتوولتاییک خورشیدی بسیار با اهمیت است. در ایران نیز، حرکت به سوی انرژیهای تجدیدپذیر و بهویژه انرژی خورشیدی، برای جبران کمبود برق و تنوع بخشی به سبد سوختی به شدت مورد توجه قرار گرفته است. با این وجود، بسیاری از مناطقی که دارای پتانسیل تابشی بالایی جهت نصب پنلهای فتوولتاییک خورشیدی‌اند، مناطقی با آب و هوای خشک هستند و پدیده گرد و غبار در این مناطق به شدت بر عمل‏کرد و کارایی پنلهای خورشیدی تاثیر میگذارد. این معضل بهویژه در سالهای اخیر و بهدنبال افزایش خشکسالی و تخریب پوشش گیاهی و نیز پدیده انتشار ریزگردهای شهری، بسیار شدیدتر شده است. پدیده گرد و خاک، علاوهبر معضلهای شدیدی که در بخشهای مختلف کشور به جای میگذارد، میتواند چالشهای عدیدهای را نیز در پیادهسازی و توسعه فناوریهای فتوولتاییک ایجاد نماید. از اینرو بررسی دقیق نحوه اثر پدیده گرد و غبار بر سامانههای فتوولتاییک، بسیار مهم است؛ از این رو در این پژوهش علاوه بر بررسی این موضوع و فراهم آوردن شناخت بهتری از معضل نشست گرد و غبار بر سطح پنلهای خورشیدی فتوولتاییک در سطح کشور، راهکارهایی کاربردی و مناسب برای کاهش این معضل را نیز ارائه نموده است تا بتوان آثار این پدیده و هزینههای مربوط به آن را کاهش دهد.

در سالهای اخیر، حرکت به سوی انرژیهای تجدیدپذیر و بهویژه انرژی خورشیدی، برای جبران کمبود برق و تنوع بخشی به سبد سوختی به شدت مورد توجه قرار گرفته است.  با این حال، افزایش ریزگردها در سالهای اخیر و در مناطق با پتانسیل بالای خورشیدی، چالشهای عدیدهای را در پیادهسازی و توسعه این فناوری ایجاد کرده است. از این رو در پژوهش پیشرو با ادامه مسیر مطالعههای پیشین به بررسی تجربی اثر تمیزکاری بر عملکرد پنلهای فتوولتاییک خورشیدی پرداخته خواهد شد. این پژوهش به‏دنبال آن است که با بررسی راهکارهایی کاربردی و مناسب، به شناخت بهتری از معضل نشست گرد و غبار بر سطح پنلهای خورشیدی فتوولتاییک دست یابد تا بتوان آثار این پدیده و هزینههای مربوط به آن را کاهش دهد.

​​​​​​​

افزودن نظرات